JOBS 1

De verf komt los bij verwijderen van tape

Niets zo frustrerend als schade aanrichten aan je net geschilderde muur. Jammer genoeg is dat precies wat er gebeurt als je de aangebrachte afplaktape niet op de juiste manier verwijdert. Timing is alles, leert dit artikel.

 

Hoe komt het dat je de verf kapot trekt wanneer je de afplaktape verwijdert? Er zijn vier redenen voor:

1) Je hebt te lang gewacht

Veel amateurschilders wachten tot de verf droog is om de tape te verwijderen. Dat is om problemen vragen. De verf droogt dan ‘in’ de tape, waardoor je bij het verwijderen ook de verf lostrekt. Oplossing: verwijder de tape als de verf nog nat is.

 

2) Je hebt de verkeerde tape gebruikt

Er zijn verschillende soorten tape. Gele tape is geschikt voor ramen, klinken of omlijstingen. Voor behang of geschilderde muren heb je echter een tape nodig met minder kleefkracht. Gebruik hiervoor sowieso nooit beige papiertape. Die dient om dingen vast te plakken op de vloer, niet voor afplakwerk bij het schilderen. Twijfel je? Vraag raad in de verfhandel of bij je schilder.

 

3) Je hebt tape aangebracht op een natte muur

Moet je tapen op een net geschilderde muur? Wacht dan minstens 24 uur. Zoniet loop je het risico op schade bij het verwijderen. Denk eraan: na het schilderen moet je de tape wel nat verwijderen (zie punt 1).

 

4) De ondergrond was niet stofvrij

Als de ondergrond niet volledig stof- en vuilvrij is, loop je een grote risico dat de verf loskomt bij het verwijderen van de tape. Bereid het schilderwerk daarom altijd goed voor en maak de wanden schoon met een droge doek alvorens te starten.

 

Extra tip

Moet je twee wanden schilderen, de ene met lakwerk en de andere met muurverf? Begin dan met de lakverf. Het lakwerk is namelijk gemakkelijker af te plakken.

 

Ben je op zoek naar een professionele schilder? 

 

Contacteer ons 

Privacy policyDisclaimerBE 0873.356.524