JOBS 1

Vinyl met houtpatroon: alternatief parket

Een houten vloer staat synoniem voor gezelligheid en authenticiteit. Jammer genoeg is parket ook relatief duur en onderhoudsintensief. Vinyl met houtpatroon is een goedkoper en trendy alternatief dat dezelfde kwalitatieve uitstraling biedt. In dit artikel gaan we dieper in op deze steeds populairder wordende topper.

 

Vinyl met houtlook biedt de elegantie van een klassieke parket, zonder de nadelen. Hieronder zetten we de belangrijkste gelijkenissen en verschilpunten op een rij.

Vinyl met houtpatroon vs parket

  • Parket is duurder dan vinyl. De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de houtsoort en de uitvoering, maar algemeen kunnen we wel stellen dat parket veel duurder is dan vinyl.

 

 

  • Parket is vochtgevoelig. En mag je om die reden niet (te nat) dweilen. Vinyl is dat niet en kun je zelfs in de badkamer plaatsen.

 

 

  • Parket moet je boenen/oliën. Om je parket in opperste staat te houden, moet je het hout af en toe voeden met olie of opboenen. Vinyl is een onderhoudsarme kunststof.
  • Parket is gevoelig voor temperatuurverschillen. Hout krimpt en zet uit naargelang de temperatuur en vochtigheidsgraad, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Vinyl blijft er jaren als nieuw uitzien.

 

 

  • Parketplanken zijn dikker dan vinyl. En dus vaak minder handig bij een renovatie. Bij vinyl daarentegen is er zelden een probleem. Met een totale dikte van maximaal 7 millimeter (ondervloer én vinyl met kliksysteem, andere varianten zijn dunner) blijft er in de meeste gevallen voldoende ruimte over om de deuren vlot open en dicht te doen, zonder dat je ze moet inkorten.

 

Bovendien zijn de huidige vinylprints nog nauwelijks te onderscheiden van parket. Ze zijn verkrijgbaar in veel kleurpatronen, voor trendy en gezellig wonen.

Vinyl laten plaatsen? Neem contact op

Wil jij ook vinyl met houtlook in je woon-, slaap- of badkamer? Wij bieden verschillende merken aan en je krijgt de keuze uit tal van staalboeken. Wij komen langs, meten de vloeroppervlakte en analyseren de ondergrond.

 

Interesse?

 

Contacteer Yerga 

Privacy policyDisclaimerBE 0873.356.524